Boek: The art of Horsemanship -

Dressuur op gelijke voet

"Dit boek komt op het perfecte moment. In een wereld waarin het verlangen om onze paarden op een humane en harmonieuze manier te trainen groter is dan ooit tevoren, biedt Bas ons deze leidraad. Zijn diepgaande inzichten en doordachte benaderingen zullen ongetwijfeld lezers inspireren om een nieuwe weg in te slaan in hun relatie met hun paarden" - H.J. (Erik)-Bergman 

Boek bestellen


Liefde is het doel

"Alle vormen van trainen vanaf de grond brengen mij en mijn paarden dichter bij elkaar. Je maakt op een meer 'natuurlijke' manier contact. De communicatie gaat meer via lichaamstaal, intentie, stem, beloning en fysiek contact, dan tijdens het rijden. Omdat jij je paard kan zien en jouw paard jou kan zien, kan je veel directer communiceren.

Vanaf mijn 16e was ik al enorm gemoeid door met name het werk aan de hand en het werk aan de lange teugel. Het feit dat het paard voorop loopt, redelijk vrij is en op minimale hulpen alles uitvoert, geeft een gevoel van optimale communicatie, wederzijds respect, versmelting met elkaar en plezier! Het is als dansen met een partner, het paard en de ruiter leiden allebei. 

Met dit boek hoop ik bij te dragen aan de verdere ontwikkeling aan het trainen vanaf de grond. Gebaseerd op de oude kennis, aangevuld met hedendaagse kennis, ervaring en wetenschap. Veel plezier!" - Bastiaan de Recht 

H.J. (Erik)-Bergman

Certified Purchase-veterinarian, FEI treating vet, Diplomate ECAR, Certified ISELP, Ass. Member LA ECVDI

Dressuur op gelijke voet is geen gewoon boek.

Het is een naslagwerk dat uitnodigt tot verandering, een uitgestoken hand naar allen die het welzijn van hun paarden hoog in het vaandel hebben staan. Zowel voor de paardenprofessional, doorgewinterde paardenliefhebber, beginneling in de paardenwereld, of ergens daartussenin dit boek heeft iets waardevols voor ieder. Bas, jouw passie en inzet zijn een bron van inspiratie voor ons allen. Laten we samen streven naar een toekomst waarin onze paarden niet alleen worden getraind maar ook begrepen en gerespecteerd als partners op gelijke voet. 

Alleen datgene wat je traint wordt beter

Wat kun je verwachten tijdens het lezen? 

Beginnend bij het trainen in vrijheid, neem ik je mee in alle facetten van de klassieke grondtraining:

  • Trainen aan de hand
  • Trainen aan de longe
  • Trainen aan de dubbele longe
  • Lange teugel Franse & Italiaanse stijl
  • Leuke oefeningen om je paard te stretchen 
  • Bij alles wordt uitgelegd hoe je het moet doen, waarom je het zou doen en waar je op moet letten
  • De biomechanica en het leergedrag van het paard staan daarbij steeds centraal, zodat we werken aan optimale wederzijdse communicatie 

BOEK BESTELLEN

Enkele van de verschillende hoofdstukken:

Liefde is het doel 

Wat houdt liefde in en hoe creëer je een open communicatie met jouw paard? 

Trainen in vrijheid, aan de enkele/dubbele longe en aan de hand

De basis, posities in de baan, hulpen en oefeningen 

Zijgangen aan de hand

Statische flexies, alle verschillende zijgangen zoals wijken, travers, appuyeren

Trainen aan de lange teugel

Communicatie en vertrouwen, lichaam/hand posities, manieren van lopen en oefeningen 

Piaffe & Passage 

Kenmerken, aan de hand aanleren en verbeteren, maar ook aan de dubbele longe of lange teugel

Gymnastiek vanaf de grond

Spaanse pas, reverence, zonnegroet, rek- en strekoefeningen 

Mooie woorden van lezers!

Prachtig boek! 

Bastiaan de Recht heeft twee prachtige naslagwerken geschreven waarin ook voor de zeer gevorderde amazone/ruiter nog genoeg aha momenten voorbij komen. 

Zeer mooi geïllustreerd en toegelicht met duidelijke voorbeelden.

Paulien Alberts
Super leuk cadeau! 
Mijn vrouw is heel blij mee, dit was een super cadaeu voor een ruiter. Verhaal is lekker duidelijk.
Chad Nauman
Echt geweldig! 
De boeken van Bastiaan zijn geweldig. Duidelijk en zeer fijn te lezen, zo neem je alles heel makkelijk tot je. Leerzaam met mooie illustraties ter verduidelijking. Een verrijking!
Nathalie Wattimena
€ 55,-
€ 49,95

Vanuit de liefde van en voor het paard, hoop ik je te inspireren.

Zoek je afwisseling in je training? Wil je werken aan een beter contact met je paard? Wil je op een meer gelijkwaardige manier trainen? Wil je betere resultaten met je training behalen? Dan is dit boek van Maestro Bastiaan de Recht, voor jou een mooie start om daar mee te beginnen! ‘Dressuur op gelijke voet’ laat je zien hoe je een paard vanaf de grond op kan leiden tot het hoogste niveau. Via een logische opbouw worden alle onderdelen van de klassieke rijkunst behandeld.