Masterclass aanleuning en

hoofd-halshouding

Bekijk de biomechanica van verschillende paarden en leer hoe je de training functioneel maakt om het “perfecte” plaatje te kunnen bereiken.

Bekijk de Masterclass


Wat is een correcte aanleuning en hoe creëer je die fijne hoofd-halshouding?

Tijdens de Masterclass “Aanleuning en hoofd-halshouding van het paard gedurende zijn opleiding” willen wij jullie juist laten zien dat het niet altijd ‘picture perfect’ is en dat het ook verschillend is per paard en per niveau. Wat is dan per paard én per niveau een correcte aanleuning? En hoe creëer je deze op een ontspannen en harmonieuze wijze? 

Verschillende niveaus 

Leeftijd en niveau heeft invloed op de aanleuning en hoofd-halshouding van het paard. Hoe houd je hier rekening mee in je training en in de opleiding van het paard? Dit en meer wordt besproken in deze Masterclass. 

Praktisch én biomechanisch uitgelegd 

Het belangrijkste van kennis overdragen is dat jij het daarna kan toepassen. Vandaar dat alles op een praktische en biomechanisch correcte manier wordt uitgelegd en getoond. 

Hoe creëer je de
'perfecte aanleuning'?

Wat is de 'perfecte aanleuning' voor jouw paard? Dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, ras, lichaamsgebruik en niveau. Deze worden dan ook besproken in de Masterclass. 

Bekijk de Masterclass wanneer jij wilt!

Met meer dan 2,5u aan beeldmateriaal kun jij alle inspiratie en informatie opdoen over het functioneel en correct aanleren en verbeteren van de aanleuning en hoofd-halshouding. Met jouw eigen online account, kun je de Masterclass bekijken wanneer het jou uit komt. 

Volg ons ook op social media!

Ga zelf aan de slag met het creëren van een fijne aanleuning

Dankzij de praktische benadering van het onderwerp in de Masterclass, krijg jij genoeg tips en uitleg om het zelf ook te kunnen gaan toepassen. Want voor ons is het juist heel belangrijk dat wij de kennis kunnen doorgeven. Meer plezier en correct rijden creëren in de paardenwereld is waar wij voor willen staan.


Door & voor de liefde van het paard! 

Enthousiast geworden over deze masterclass?

Is deze pagina inspirerend voor je geweest en lijkt deze masterclass echt iets voor jou?

koop DE MASTERCLASS
Lente heeft vanuit haar bouw wat meer moeite om opgericht te blijven, met name in de galop, dus dat is wel een thema waar ik graag aan zou willen werken met Bastiaan." Aldus, Thijmen.


Hoe pak je zoiets dan correct aan, terwijl je goed blijft kijken naar de biomechanica van paard? Want aanleuning en nageeflijkheid kan bij elk paard net iets anders voelen en kan ook per moment verschillen. In de verschillende fasen van de opleiding van het paard verandert ook de aanleuning namelijk ook mee. 

Combi-pakket van alle Masterclasses

Wil jij graag alle Masterclasses van DRDC kunnen kijken?
Dan is dit pakket iets voor jou! 

Want binnen dit pakket heb jij namelijk toegang tot de vier verschillende Masterclasses: 

- Masterclass 'Dressuur op gelijke voet

- Masterclass 'Zijgangen

- Masterclass 'Aanleuning en hoofd-halshouding

- Masterclass 'Piaffe, Passage & Pirouette


Met meer dan 12 uur aan beeldmateriaal, kun jij heerlijk vanaf de bank jezelf laten inspireren en enthousiasmeren.

Vandaag slechts: €39,95

Masterclass aanleuning en hoofd-halshouding


  • Meer dan 2,5u aan beeldmateriaal 
  • Leer meer over de ideale aanleuning en hoofd-halshouding 
  • Toegespitst op verschillende niveaus, rassen en leeftijden 
  • Praktische en biomechanisch correcte uitleg 
  • Toegang tot het Huddleplatform DRDC

Heb je nog vragen of onduidelijkheden?

Wij staan voor je klaar! Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden of onduidelijkheden weg te nemen.