Equiscio

Specifieke revalidatietraining voor dressuurpaarden

Missie

Equiscio, waar onze passie ligt in het bieden van gespecialiseerde revalidatietraining voor dressuurpaarden. Met een ervaren team onder leiding van paardenarts en chiropractor Amber Koppen en revalidatietrainer Bastiaan de Recht, onderscheiden we ons door onze unieke benadering. We combineren geavanceerde diagnostiek met gespecialiseerde therapieën zoals chiropractie, acupunctuur en dry needling. Ons doel? Het herstellen van de functionaliteit en het welzijn van je paard, vooral bij blessures veroorzaakt door overbelasting en compensatie.

Onze specialiteiten

Met Equiscio focussen we op een breed scala aan problemen die het welzijn van dressuurpaarden kunnen beïnvloeden. Onze expertise omvat:

  • Chiropractie en acupunctuur
  • Dry needling
  • Behandeling van recidiverende peesblessures
  • Aanpak van bewegingsproblematiek en kreupelheden
  • Therapie voor neurologisch gerelateerde klachten
  • Zorg voor algehele wervelkolom- en bekkenproblematiek
  • Oplossingen voor rijtechnische of gedragsproblemen tijdens de training

We zijn toegewijd aan het bieden van specifieke revalidatietrainingen die de fijne motoriek en het algemene bewegingspatroon van je paard verbeteren. Heb je hulp nodig met een dienst is die niet benoemt staat? Neem dan contact op en dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Volg ons ook op social media!

Onze gouden formule

De kracht van Equiscio ligt in de 'Gouden Formule': een naadloze integratie van veterinaire wetenschap, chiropractische zorg en revalidatietraining. Deze aanpak stelt ons in staat om verder te kijken dan standaardtherapieën. We analyseren de functionaliteit van het paard in beweging, met behulp van high-speed videoanalyse, en passen manuele therapie toe om bewegingsvrijheid te herstellen. Ons doel is om een fundament te leggen voor een gezonde ontwikkeling van spieren en bewegingspatronen, essentieel voor de terugkeer naar functionaliteit.

Onze werkwijze

Ons proces begint met een uitgebreide intake, waarbij we de beweging en bewegelijkheid van je paard beoordelen. We identificeren problemen en passen manuele therapie toe voor onmiddellijke verlichting. Indien nodig werken we samen met gespecialiseerde klinieken voor diepgaande diagnostiek. Onze samenwerking strekt zich uit tot het bieden van een geïntegreerde behandeling en training, gericht op duurzame resultaten.

Contact

Ervaart je paard rijtechnische of gedragsproblemen, blijft het kreupel, of keren peesblessures terug? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We zijn hier om te helpen met geavanceerde zorg en ondersteuning, gericht op het welzijn van je paard.