Over ons

We stellen ons graag even voor! 

De Recht Dressage Center

De Recht Dressage Center is opgericht door rijmeester, revalidatie-trainer en Grand Prix-ruiter Bastiaan de Recht & Erkend Paardenarts en Chiropractor Amber Koppen. Hun kennis is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de biomechanica en op jarenlang ervaring met duizenden ‘probleempaarden’, met zowel fysieke als gedragsproblemen.

De Recht Dressage Center is de overkoepelende organisatie van:

  • NCSAH
  • DRDC Online platform 
  • Equiscio
  • Sport begeleiding
  • Piaffe & Passage training

Volg ons ook op social media!

Bastiaan de Recht

Met een diepgewortelde liefde en empathie voor paarden, vond Grand Prix ruiter Bastiaan de Recht zijn roeping in het harmonieus en bedachtzaam paardrijden. Zijn aanpak is stevig verankerd in kennis en begrip. In 2005 werd deze passie bekroond met de prestigieuze titel ‘Maestro’ in de klassieke rijkunst. Bastiaan heeft zich verder bekwaamd door trainingen bij gerenommeerde meesters zoals Richard Hinrichs, Marcus Nowotony (SRS), Florian Bacher (SRS), Tineke Bartels en Laurens van Lieren.

Met zowel een Maestro diploma als een ORUN diploma voor Instructeur Wedstrijdsport Dressuur Niveau 4 op zak, is Bastiaan een ware specialist in het werk aan de hand. Hij blinkt uit in het rijden met zowel barokke paarden als moderne sportpaarden op het hoogste wedstrijdniveau. Op dit moment schittert Bastiaan met meerdere paarden in de Grand Prix.

Amber Koppen

Amber Koppen staat bekend om haar deskundige begeleiding van paarden op elite niveau in disciplines zoals dressuur, western, springen en endurance. Haar passie voor de Zware Tour dressuur en haar achtergrond als paardenarts dreef haar naar een diepgaande studie van het bewegingsapparaat. Ze stelt kritische vragen zoals de oorzaken van kreupelheid en blessures bij paarden en zoekt naar manieren om deze te voorkomen.

Naast haar opleiding als paardenveterinair, heeft Amber zich ook gespecialiseerd in Osteopathie, Chiropractie, Acupunctuur en Dry Needling. Dankzij haar uitgebreide kennis over rijtechnieken en de fysieke impact daarvan op paarden, kan Amber als geen ander de knelpunten bij paarden analyseren en aanpakken. Ze is ook een ORUN gecertificeerde Wedstrijd Sport Dressuur instructeur, waarmee ze haar expertise en passie voor de dressuursport compleet maakt.

Heb je nog vragen of onduidelijkheden?

Wij staan voor je klaar! Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden of onduidelijkheden weg te nemen.